Waarom deze blog?

Harold Kip - WaaromVoor mij is ‘waarom?’ een heel primaire vraag. Een heel belangrijke vraag. Ik stel ‘m altijd en overal. Waarom doe je wat je doet? Waarom wil je iets? Waarom doe je de dingen die je doet juist op de manier zoals je ze doet? En waarom niet anders? “Het maakt niet uit wat je doet; het maakt uit waarom je doet.” – Simon Sinek

Als kind stel je de waarom-vraag al. Je ouders konden er soms tureluurs van worden. ‘Waarom’ is een heel primaire vraag; kinderen (be)denken de simpelste vragen en volwassenen hebben vaak de grootste moeite om de waarom-vraag van kinderen te beantwoorden. Op een simpele manier. Eigenlijk is de waarom-vraag heel gemakkelijk te beantwoorden; alleen het formuleren van het antwoord kost soms veel moeite.

Ik wil graag de ‘waarom’ vraag van deze blog beantwoorden …

Ik vind het belangrijk en fijn om mensen met elkaar verbinden. Mensen helpen. Mensen inspireren. Daar krijg ik energie van. Daar word ik blij van. Aan aan het einde van de dag wil ik voldoening voelen door wat ik heb gedaan, hoe klein dat ook is. Voldoening doordat ik heb bijgedragen aan iets dat groter is dan ik: dat ik iemand heb geholpen of geïnspireerd. Dat ik een verschil heb mogen maken in iemands leven. Of daar in ieder geval aan heb mogen bijdragen. Dát is gaaf. Daar hebben mensen wat aan. Daarmee help je mensen. En dat wil ik elke dag!

Deze blog is ontstaan door een mix van mijn ‘waarom’ en mijn werk: marketing, communicatie en online & social. Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd over communicatie en marketing via online & social. En ik heb – door de vele gesprekken die ik de afgelopen jaren met veel verschillende mensen heb mogen voeren – gemerkt, dat deze dingen vaak erg lastig worden gevonden.

Omdat ik het belangrijk en fijn vind om mensen met elkaar te verbinden, om mensen te helpen en te inspireren ben ik deze blog gestart. En ik hoop dat je, wat je hier leest, wat je hier leert en wat je wellicht zelfs inspireert, ook weer deelt met anderen; dat je toepast waar ik een groot voorstander van ben: “Minder ik. Meer wij. Daar worden wij allemaal beter van.”

Laat hieronder gerust een reactie achter ...