Het ‘hoe’ van deze blog

Harold Kip - HoeHet gebeurt regelmatig dat ik word gevraagd om een ‘hoe-vraag’ te beantwoorden over Communities of Social. Ik heb blijkbaar kennis, kunde en ervaring om dat te kunnen. En ik help daar natuurlijk graag mee, maar ik ben van mening dat zonder een helder en eenvoudig antwoord op het ‘waarom‘ en ‘wat‘, het erg lastig is om het ‘hoe’ te beantwoorden. Het ‘hoe’ wordt vaak gezien als struikelblok, omdat die te maken heeft met de uitvoering. Immers, voor het beantwoorden van deze vraag is kennis en kunde (lees: ervaring) nodig: “Hoe kunnen we dat het beste doen?” Maar wanneer het ‘waarom‘ en het ‘wat‘ helder is, is de uitvoering – het ‘hoe’ – redelijk eenvoudig.

Daarmee kom ik op het ‘hoe’ van deze blog(s): zoals ik in mijn voorgaande blog al schreef, wil ik mijn gedachten delen. Gedachten over communities, communicatie, marketing, branding, online, social en technologie. En daarmee wil ik anderen inzicht geven in het effect dat deze thema’s hebben op mensen, bedrijven en organisaties. En eerlijk gezegd doe ik dat ook een beetje voor mijzelf. Om mijzelf te toetsen. Om mijzelf te dwingen om verschillende thema’s te onderzoeken en deze nog beter te begrijpen. Of zoals Albert Einstein het ooit eens heeft gezegd: “If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough.”

albert-einstein

Het effect zal ik laten zien door volgens een vast stramien, onderbouwde blogs te schrijven rondom de hierboven genoemde thema’s. De opbouw van de verschillende blogs zal herkenbaar zijn en ik hoop dat je er ook echt iets aan hebt. Daarnaast zal ik ook handige tips & tricks delen (de ‘Tip van Kip‘), waarmee je inzicht kan krijgen in je eigen communicatie, marketing en (personal) branding. Ik hoop van harte dat je er iets van leert. En ik zou het helemaal geweldig vinden wanneer je hetgeen je leert niet alleen zelf toepast, maar ook weer deelt met anderen!

Als je na het lezen van een blog een vraag of opmerking hebt over wat ik heb geschreven, aarzel dan niet om een reactie te geven. En laat mij alsjeblieft ook weten, wanneer je iets wil weten over een bepaald onderwerp. Ik ben altijd bereid om je vragen te beantwoorden en zal je helpen waar en wanneer ik maar kan!

Laat hieronder gerust een reactie achter ...