Tip van Kip: Social Notificaties

tip-van-kip-notificatiesAls je Facebook gebruiker bent, ‘like’ je vast wel een paar Facebook pagina’s van bedrijven of organisaties. En als je twittert, volg je ongetwijfeld ook wel een paar bedrijven en/of merken. Wellicht doe je dat omdat je die merken oprecht leuk vind of omdat je zelfs een klant bent en zo je steun betuigt. En natuurlijk: zo blijf je op de hoogte van wat jouw favoriete merken allemaal doen op de socials. Met deze #tipvankip wil ik je graag laten zien hoe je met social notificaties actief op de hoogte blijft van jouw favoriete bedrijven op Facebook en Twitter.

Maar vaak volg je meer dan één bedrijf of merk en zie je lang niet alles wat zij doen. Vooropgesteld dat je dat wil, is er een gemakkelijke manier om toch meteen op de hoogte te blijven van hetgeen zij naar buiten brengen via hun sociale kanalen. Via notificaties. Niet veel mensen kennen deze functionaliteit – die zowel Facebook als Twitter bieden – en wellicht is dit voor privé gebruik een beetje ‘overkill’, maar wanneer jouw werk zich concentreert in hetzelfde (social) vakgebied als het mijne is dit wellicht een heel aardige #tipvankip.

Ik gebruik deze functionaliteit vooral om meteen op de hoogte te zijn van hetgeen (bijvoorbeeld) de concurrenten van Nuon doen, maar ook om direct op de hoogte te zijn van andere Facebook pagina’s waarvan ik een échte fan ben. Voor Twitter gebruik ik vaak lijsten (en dat is op zich wel materiaal voor een andere #tipvankip) maar ook voor Twitter werken notificaties op deze manier. Met notificaties ben ik meteen op de hoogte van hetgeen die bedrijven en organisaties doen. Op het moment dat het gebeurt.

Facebook:

tip-van-kip-notifications1Wanneer je op de ‘like’ knop klikt, zie je het kopje ‘get notifications’. Als je die aanvinkt, zul je – op het moment dat die Facebook pagina een nieuwe update heeft gepubliceerd – daar meteen een melding van krijgen in je Facebook Notification Area – je weet wel: dat wereldbolletje. Dit werkt zowel via het web als in de Facebook app. Zo ben je dus meteen op de hoogte van het laatste nieuws en hoe je nooit meer wat te missen!

tip-van-kip-notifications2Trouwens: deze functionaliteit werkt niet alleen bij Facebook pagina’s, maar ook bij Facebook profielen van je vrienden en zelfs bij Facebook Groups!

Twitter:

tip-van-kip-notifications3Wanneer je een bedrijf of persoon volgt op Twitter, zie je – wanneer je op het tandwieltje naast de ‘follow’ knop klikt – de optie om ‘turn on mobile notifications’. Als je daar op klikt, zul je via de Twitter app op op je telefoon meldingen krijgen, wanneer dat account een bericht verstuurt. Dit geldt trouwens alleen voor verzonden tweets, niet voor @replies.

Trouwens: in tegenstelling tot Facebook – die deze functionaliteit niet in hun mobiele app biedt, werkt dit voor Twitter op een vergelijkbare manier in hun app:

tip-van-kip-notifications4

Ik hoop dat je bovenstaande #tipvankip nuttig vind en zelf ook gaat gebruiken. En laat het mij gerust weten als je zelf nog andere manieren hebt ontdekt waarmee je ‘notifications’ kan krijgen die voor jou van belang zijn. Wellicht ben je zelfs nog vergelijkbare methoden op andere sociale kanalen tegen gekomen; ik hoor het graag van je in een reactie onderaan dit artikel!

Laat hieronder gerust een reactie achter ...